Asbest vrijgekomen bij Amsterdamse hockeyclub

Er is vermoedelijk asbest vrijgekomen in Amsterdam. Bij de Amsterdamse hockeyclub Athena heeft dinsdagavond een brand gewoed die een van de kantines van de sportvereniging grotendeels heeft verwoest. Vermoed wordt dat de brand is aangestoken door vandalen. Dit meldt het Parool vandaag. Er is een kans dat er asbest is vrijgekomen.

Asbest vrijgekomen

Er wordt ernstig rekening mee gehouden dat er bij deze brand asbest is vrijgekomen. ‘Omdat er asbest kan zijn vrijgekomen, is het blussen langdurig en zeer uitgebreid gebeurd en is ons oude clubhuis nu verboden terrein’, aldus een woordvoerder van de hockeyvereniging. ‘Dit is niet alleen triest voor het gebouw, dat ons tot maart zo goed heeft gediend, ook al was het maar voor amper drie jaar.’

Clubhuis

Vanaf 1988 tot 2012 werd het gebouw gebruikt als clubhuis door de Scheidsrechters Vereniging van Amsterdam (SVA). Toen de scheidsrechtersvereniging in 2011 een nieuw clubhuis betrok in Geuzen-Middenmeer nam hockeyclub Athena het gebouw in gebruik als tweede kantine.

De hockeyvereniging is de brandweer en politie dankbaar voor het besliste optreden. ‘Dank aan de vele brandweermannen en politieagenten, die snel ter plaatse waren en erger wisten te voorkomen.