Inbrekers blootgesteld aan asbest

Blootgesteld aan asbest. Dat is geen goed idee. En naar McDonald's gaan is zelden een goed idee. Laat staan om er in te breken omdat het er rustig is vanwege asbestgevaar...

De politie uit Den Bosch is naarstig op zoek naar twee inbrekers die hebben ingebroken bij het McDonald's restautrant aan de Hooge Steenweg. De inbrekers hebben hun eigen gezondheid namelijk in gevaar gebracht omdat het pand asbest bevat en de verwijdering daarvan in volle gang is. De politie roept de inbrekers op om zich vrijwillig te melden, voor eigen bestwil zeggen ze.

Op de 22e kreeg de politie om 04:00 een melding van een inbraak bij McDonald's. De agenten zijn zelf ook kort binnengeweest in de locatie, maar ze troffen er geen inbrekers aan. Het pand was toen al afgezet met asbestlinten.

Medische controle

Vanwege een verbouwing in het reastaurant ligt het werk er stil en wordt gelijk de asbest verwijderd dat aangetroffen is. Deze asbestwerkzaamheden waren nog niet afgerond en zodoende was de beslissing voor deze locatie niet een verstandige. Voor zover bekend hebben de inbrekers niets meegenomen. Al hebben de agenten maar heel kort gekeken of er spullen mee zijn genomen, zo laat de politie weten. Zodra zij de waarschuwingsborden zagen, zijn ze omgekeerd. Op het politiebureau zijn de agenten ontsmet.

Politie roept verdachten op zich te melden in verband met mogelijke asbestbesmetting

's-Hertogensbosch - De politie vraagt twee onbekende personen om zich te melden in verband met hun eigen gezondheid.

Woensdagmorgen rond 4.00 uur kreeg de politie een melding dat er ingebroken werd in een pand aan de Hooge Steenweg dat momenteel verbouwd wordt. Onderdeel van deze verbouwing is een asbestsanering, waarvoor ook middels borden en afzetlinten wordt gewaarschuwd. Toen agenten ter plaatse kwamen zijn zij kort naar binnen geweest. Hoewel er niemand meer werd aangetroffen, bestaat het vermoeden dat twee onbekende personen wel naar binnen zijn geweest en het lege pand hebben doorzocht. De agenten die binnen zijn geweest, werden op het politiebureau ontsmet.

De politie roept de twee onbekende personen op om zichzelf bij de politie te melden in verband met hun eigen gezondheid. Het advies is in ieder geval om geen enkel risico te nemen en een medische controle te ondergaan.