De veiligheid van appartementen en wat je daarover moet weten

De meeste appartementen van een gemiddeld tot hoog niveau bieden momenteel inbraakalarmen bij elke eenheid, maar het is wel een feit dat de inbreker al een ingang naar jouw huureenheid heeft doorbroken, wanneer het alarm afgaat. Je hoopt dat dit genoeg is om hem of haar af te schrikken en je gezin en bezittingen voorlopig veilig te houden. Natuurlijk zijn er van die ervaren criminelen, die weten dat de meeste mensen er niet bij betrokken willen raken en ofwel het alarm negeren ofwel de politie bellen als het alarmsignaal vervelend genoeg voor hen wordt.

Als er niemand thuis is, weet de crimineel dat hij of zij genoeg tijd zal hebben om door jouw appartement te rennen en op zoek te gaan naar gemakkelijk te vervoeren items van hoge waarde, die ze snel kunnen verkopen. Eventuele iPods, laptops, smartphones, etc. worden meegenomen. Sieraden zullen ook op hun lijstje staan en ze zullen nog tijd hebben om te ontsnappen, zonder dat iemand ze voor toekomstige identificatie ziet.

Het opvoeren van de persoonlijke beveiliging in een appartement kan moeilijk zijn omdat zelfs bescheiden beveiligingsupgrades het aanpassen van gipsplaten en het boren van gaten vereisen, waar de eigenaren van onroerend goed liever niet mee te maken hebben als een bewoner eenmaal verhuist. Dus het inhuren van een extern beveiligingsbewakingsbedrijf is in deze situaties meestal uitgesloten. Er zijn echter een paar producten voor misdaadpreventie, die je kunt kopen en installeren en die geen huurovereenkomsten schenden.

Natuurlijk kun je geen beveiligingssensoren voor buiten gebruiken, die op je balkon, brandtrap of terras moeten worden geïnstalleerd. Maar je kunt wel krachtige halogeen minilampen met een bewegingssensor kopen, die je aan de binnenkant van elk raam kunt plaatsen en die de buitenruimte zal verlichten wanneer beweging wordt gedetecteerd.

Wat ramen en schuifpuien betreft, moet je deze verstevigen met raamklemmen en een klein gaatje in de rail van de terrasdeur boren om een bout in te brengen wanneer de deur gesloten en vergrendeld is. Glazen schuifdeuren zijn één van de zwakste punten om te beschermen in een huis omdat de inbreker een dun stuk plaatstaal kan gebruiken om de zwakke sloten, die door de fabrikant worden geleverd, te ontgrendelen.

Je kunt ook strategisch geplaatste draadloze webcams met audio in huis installeren om de inbrekers te helpen identificeren, als tijdens je werk of vakantie inbreken. De video en het geluid kunnen worden geüpload naar een externe locatie op het internet om ze later op te halen of rechtstreeks naar jouw iPhone of Blackberry worden gestuurd voor directe livebeelden van de misdaad.

Neem contact met ons op voor een 24h slotenmaker in Rotterdam!