Asbest op babyspullen.

“Een baby op komst, of al een kleintje in huis? Kan je wel een steuntje in de rug gebruiken? Via een hulpverlenende instelling kan een gratis babydoos worden aangevraagd!” Dit staat op de website van de stichting Babyspullen. Een stichting die dus (aankomende)ouders met weinig financiën steunt met spulletjes voor hun baby. Een sympathiek idee!

Brand waarbij asbest vrij is gekomen

Vorige week was er een grote brand in Alkmaar. Dit was vlakbij de locatie waar de babyspullen liggen opgeslagen. Een gigantische hal van 200 vierkante meter. Deze staat vol met spullen, waaronder 70 babypaketten die deze week zouden worden geleverd aan aankomende ouders. Gelukkig zijn de babyspullen bespaard gebleven. Maar…
Door de brand is asbest in de lucht gekomen in de weide omtrek terecht gekomen. Nu lijkt het na een kort onderzoek dat ook de babyspullen mogelijk vervuild zijn met asbest. De loods blijft op slot tot meer onderzoek gedaan is.
De stichting probeert met een oproep een nieuwe opslagruimte te vinden in Almaar. Heeft u een opslagruimte in de omgeving van Alkmaar of heeft u nog babyspulletjes over, neem dat vooral contact op met de stichting Babyspullen.